| Vrijeme pripreme | 10 min | 
| Vrijeme kuhanja | 15 min | 
| Vrijeme čekanja | 2 h | 
| Broj porcija | 
 
 osobe     
 | 
Sastojci
- 50 g mljevenog lana
 - 50 g mljevenog sezama
 - 40 g ribanca
 - 50 g maslaca
 - 2 čajne žica psyllium praha
 - 0.5 čajna žica soli
 
 
 
 
 
Sastojci
 
  | 
Upute
- U mljeveni lan i sezam dodati sol, psylium prah i sir te dobro promiješati.
 - Dodati maslac na kockice te ga utrljati u suhe sastojke da se dobiju mrvice.
 - Dodati jaje i umijesiti tijesto.
 - Tijesto formirati u valjak i zamotati u prozirnu foliju te staviti u hladnjak na 2 sata da se smjesa dobro stisne.
 - Zagrijati pećnicu na 180°C. Izvaditi tijesto i oštrim nožem rezati ploške debljine pola centimetra. Slagati na pleh obložen papirom za pečenje.
 - Peči 15 minuta.
 - Prije konzumiranja pustiti krekere da se ohlade.