AIP Panna cotta od jagoda
Brzi i lagani desert uvijek nađe mjesto na našem stolu. Tako je nastala i ova panna cotta od jagoda.
    Obrok za Vrijeme pripreme
    6osoba 10min
    Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
    0min 1h
    Obrok za Vrijeme pripreme
    6osoba 10min
    Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
    0min 1h
    Sastojci
    • 1jušna žlica želatinelink
    • 1dl vode
    • 300g jagoda
    • 600ml gustog kokosovog mlijeka
    • 2 velikodišne žlice meda
    Upute
    1. Želatinu prelijte sa vodom i pustite da malo odstoji i nabubri dok vi pripremite ostatak.
    2. Kokosovo mlijeko, jagode i med stavite u blender i izblendajte.
    3. Ako vam smetaju sjemenke od jagoda procijedite smjesu kroz gustu gazu ili sito.
    4. Lagano zagrijte smjesu želatine vode kako bi se želatina otopila. Radite to na laganoj vatri kak ovam želatina ne bi zagorila i dobila miris.
    5. Pomiješajte želatinu i smjesu i izlijte u čaše u koijma će te kasnije poslužiti desert.
    6. Stavite u hladnjak da se hladi i da se želatina stisne.
    7. Ukrasite jagodama, malinama, lističima mente i sl i poslužite.
    8. Uživajte u slatkom desertu!
    9. Dobar tek!
    10. *možete staviti i svježe i smrznuto voće. Ja sam radila sa jagodama, a ukrasila sa smrznutim malinama.