Američke palačinke
Američke palačinke idu i sa slanim i sa slatkim. Kod nas najbolje prođu sa medom.
    Obrok za Vrijeme pripreme
    4osobe 10min
    Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
    30min 0min
    Obrok za Vrijeme pripreme
    4osobe 10min
    Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
    30min 0min
    Sastojci
    • 70g šećera
    • 65g maslaca
    • 2 jaja
    • 370g bezglutenskog Mix B brašna
    • 1 prašak za pecivo
    • 650ml rižinog mlijeka
    Upute
    1. Pjenasto umutite šećer i jaja. Polako dodajte sve ostale sastojke i napravite glatku smjesu. Smjesa mora biti gušća nego kod običnih palačinki.
    2. Pecite palačinke u zagrijanoj tavi (teflon ili keramika) bez ulja. U jako ugrijanu tavu stavite smjesu i zatim smanjite temperaturu na srednje jaku. Kada se počnu pojavljivati mjehurići možete okrenuti palačinku na drugu stranu da se peče.
    3. Mi smo palačinke jeli sa medom, ali može sa bilo čime što volite.
    4. Dobar tek!