Site icon Bez glutena

Čajni keksi

Čajni keksi

Čajni keksi sa heljdinim brašnom uz čaj i dobru knjigu odlična su kombinacija za savršen popodnevni odmor. 
Obrok za 4 osobe
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 15 min
Vrijeme čekanja 1 h

Sastojci

  • 200 g bezglutenskog brašna Mix B
  • 170 g heljdinog brašna
  • 125 g šečera u prahu
  • 1 komad vanilin šečer
  • 250 g maslaca
  • 1 komad jaje

Upute

  1. Izmješati sve suhe sastojke te im dodati omekšali maslac. dobro utrljati maslac u brašno dok se ne dobiju mrvice.
  2. Dodati jaje da se poveže smjesa. 
  3. Formirati valjak ili kuglu te umotati u prozirnu foliju za čuvanje svježine i ostaviti u frižider oko 1 h. 
  4. Iz malo brašna razvaljati tijesto na debljinu od oko 5 mm i modlicama vaditi keksiće. 
  5. Peći u zagrijanoj pećnici na 175 °C 12-15 minuta.
Exit mobile version