Čajni keksi
Čajni keksi sa heljdinim brašnom uz čaj i dobru knjigu odlična su kombinacija za savršen popodnevni odmor.
    Obrok za Vrijeme pripreme
    4osobe 10min
    Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
    15min 1h
    Obrok za Vrijeme pripreme
    4osobe 10min
    Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
    15min 1h
    Sastojci
    • 200g bezglutenskog brašna Mix B
    • 170g heljdinog brašna
    • 125g šečera u prahu
    • 1komad vanilin šečer
    • 250g maslaca
    • 1komad jaje
    Upute
    1. Izmješati sve suhe sastojke te im dodati omekšali maslac. dobro utrljati maslac u brašno dok se ne dobiju mrvice.
    2. Dodati jaje da se poveže smjesa.
    3. Formirati valjak ili kuglu te umotati u prozirnu foliju za čuvanje svježine i ostaviti u frižider oko 1 h.
    4. Iz malo brašna razvaljati tijesto na debljinu od oko 5 mm i modlicama vaditi keksiće.
    5. Peći u zagrijanoj pećnici na 175 °C 12-15 minuta.