Clafoutis od trešanja
Ovo je nešto što će vas oduševiti izgledom, a najviše okusom.
Obrok za
Vrijeme pripreme
6
osoba
10
min
Vrijeme kuhanja
Vrijeme čekanja
35
min
0
min
Obrok za
Vrijeme pripreme
6
osoba
10
min
Vrijeme kuhanja
Vrijeme čekanja
35
min
0
min
Sastojci
500
g
trešanja
3
komada
jaja
2
dl
mlijeka
70
g
šećera
240
g
univerzalnog bezglutenskog brašna
50
g
maslaca
1
čajna žica
ekstrakta vanilije
1
prstohvat
soli
Upute
Očistite trešnje od koštica i posložite na dno kalupa za pečenje kojeg ste prije obložili papirom za pečenje.
Rastopite maslac i pustite da se malo ohladi.
Izmiksajte ostale sastojke i dodajte rastopljeni i ohlađeni maslac.
Dobivenu smjesu izlijte u kalup preko trešanja.
Pecite u zagrijanoj pečnici 10 min na 200°C.
Smanjite temperaturu na 180 °C i pecite još 25 min.
Režite kada se potpuno ohladi.