Clafoutis od trešanja
Ovo je nešto što će vas oduševiti izgledom, a najviše okusom.
    Obrok za Vrijeme pripreme
    6osoba 10min
    Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
    35min 0min
    Obrok za Vrijeme pripreme
    6osoba 10min
    Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
    35min 0min
    Sastojci
    • 500g trešanja
    • 3komada jaja
    • 2dl mlijeka
    • 70g šećera
    • 240g univerzalnog bezglutenskog brašna
    • 50g maslaca
    • 1čajna žica ekstrakta vanilije
    • 1prstohvat soli
    Upute
    1. Očistite trešnje od koštica i posložite na dno kalupa za pečenje kojeg ste prije obložili papirom za pečenje.
    2. Rastopite maslac i pustite da se malo ohladi.
    3. Izmiksajte ostale sastojke i dodajte rastopljeni i ohlađeni maslac.
    4. Dobivenu smjesu izlijte u kalup preko trešanja.
    5. Pecite u zagrijanoj pečnici 10 min na 200°C.
    6. Smanjite temperaturu na 180 °C i pecite još 25 min.
    7. Režite kada se potpuno ohladi.