Site icon Bez glutena

Čokoladni keksići

Čokoladni keksići

Čokoladni keksiči sa čokoladnim kapljicama tope se u ustima. Odličan desert uz popodnevnu kavu i društvo. 
Obrok za 4 osobe
Vrijeme pripreme 15 min
Vrijeme kuhanja 20 min
Vrijeme čekanja 0 min

Sastojci

  • 60 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 20 g kakaa u prahu
  • 250 g bezglutenkog mix B brašna
  • 125 g maslaca
  • 2 L jaja
  • 75 g čokoladnih kapljica

Upute

  1. Rastopiti maslac na laganoj vatri i ostaviti sa strane da se malo ohladi. 
  2. Izmiješati sve suhe sastojke osim čokoladnih kapljica. 
  3. Suhim sastojcima dodati ohlađeni maslac i jaja. Napraviti homogenu smjesu. 
  4. Dodati čokoladne kapljice. 
  5. Rukama oblikovati kuglice veličine oraha i slagati u pleh obložen papirom za pečenje. 
  6. Peči u zagrijanoj pećnici na 180°C 20 minuta. 
Exit mobile version