Site icon Bez glutena

Čokoladni muffini

Čokoladni muffini

Čokoladni muffini koje svatko voli. Brzo su gotovi i izvrsna su podloga za cupcakes.
Obrok za 6 osoba
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 15 min
Vrijeme čekanja 30 min

Sastojci

  • 140 g šećera
  • 300 g bezglutenskog Mix B brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 jušna žlica sode bikarbone
  • 20 g kakaoa
  • 1 jaje
  • 150 ml ulja
  • 300 ml mlijeka
  • 200 g čokolade za kuhanje

Upute

  1. Od ove količine dobije se 18 muffina.
  2. U većoj posudi dobro izmiješati sve suhe sastojke osim čokolade. U drugoj posudi umutiti jaje i ostale mokre sastojke. 
  3. Spojite te dvoje smjese. 
  4. Grubo nasjeckajti čokoladu i umiješajti u smjesu. Punite kalupe do 3/4 i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 12 do 15 minuta na 180°C. 
  5. Pustite muffine da se malo ohlade prije konzumacije. 
  6. Dobar tek! 
Exit mobile version