Site icon Bez glutena

Heljdačinke

Slane Heljdačinke

Heljdačinke

Slane heljdačinke dobar su izbor za laganu večeru. Odlično se slažu sa namazom od krastavaca.
Slane Heljdačinke
Obrok za 2 osobe
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 20 min
Vrijeme čekanja 0 min

Sastojci

  • 300 g integralnog heljdinog brašna
  • 360 ml jogurta
  • 2 jaja
  • 0.5 čajna žica himalajske soli link
  • 100 ml mineralne vode
  • 1 jušna žlica kokosovog ulja (za preženje) link

Upute

  1. Prosijati brašno kako bi se izbjegle grudice u tijestu. Dodati prašak za pecivo i sol. 
  2. Zatim dodati ostale sastojke i miješati dok se ne dobije kompaktna smjesa bez grudica. Mora biti malo gušće nego za klasične palačinke. Zato polako dodavajte mineralnu, jer ovisno o brašnu može trebati manje ili više nego je napisano. 
  3. Pacite na koksovom ulju na srednje jakoj vatri. 
  4. Mažite po želji, iako se super slaže sa namazom od krastavaca i sira.
  5. Dobar tek! 
Exit mobile version