Heljdin kruh
Kruh sa heljdinim brašnom mekan i mirisan.
    Obrok za Vrijeme pripreme
    4osobe 10min
    Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
    55min 8h
    Obrok za Vrijeme pripreme
    4osobe 10min
    Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
    55min 8h
    Sastojci
    • 0.5čajna žica soli
    • 300g brašna od heljde
    • 2jušne žlice psyliuma
    • 200g bezglutenskog Mix B brašna
    • 600ml vode
    • 50g škrobnog brašna (Gustin)
    • 0.5čajna žica suhog kvasca
    Upute
    1. Pomiješati sve suhe sastojke. Dodati vodu i kuhačom izmiješati tijesto.
    2. Prekriti krpom i ostaviti da tijesto polako se diže preko noći.
    3. Upaliti pećnicu na 220°C i u nju staviti posudu sa poklopcem da se grije. Kada se i pečnica i posuda ugriju, prebaciti tijesto u posudu, poklopiti i peći poklopljeno 35 minuta.
    4. Otklopiti posudu, smanjiti temperaturu na 180°C i peći još 20 minuta.
    5. Pečeni kruh zamotati u krpu i ostaviti da se ohladi prije rezanja.
    6. Domaća pileća jetrena pašteta odlično se slaže sa heljdinim kruhom.
    7. Dobar tek!