Site icon Bez glutena

Gusta juha od mrkve i poriluka

Gusta juha od mrkve i poriluka

Gusta juha od mrkve i poriluka

Gusta juha od mrkve i poriluka iz woka pravo je osvježenje za početak obroka. Nutritivno bogatstvo juhe sa odličnom kombinacijom okusa postati će redovan gost vašeg stola.
Gusta juha od mrkve i poriluka
Obrok za 4 osobe
Vrijeme pripreme 5 min
Vrijeme kuhanja 15 min

Sastojci

  • 2 srednja poriluka
  • 3 veće mrkve
  • 3 češnja češnjaka
  • 1,5 litara pilećeg temeljca (može i povrtni temeljac)
  • 1/2 čajna žlica soli
  • 1/4 čajne žlice papra
  • 3 jušne žlice maslinovog ulja

Upute

  1. Očistite mrkve i narežite na manje kockice. Očistite poriluk i narezan na polumjesece stavite pržiti na maslinovo ulje.
  2. Dodajte mu protisnuti ili sitno rezani češnjak.
  3. Dodajte mrkvu i začine. Podlijte temeljcem i pustite da se pirja 15-ak min dok mrkva ne omekša.
  4. Sve prebacite u blender i blendajte dok ne dobijete glatku kremastu teksturu.
  5. Ukrasite po želji i uživajte u obroku. Dobar tek!
Exit mobile version