Juha od pečene hokaido tikve iz woka za mene je novi načim pripremanja juha. U woku se povrće brže i lakše termički obrađuje.
Broj porcija
Vrijeme pripreme
4osobe
15min
Vrijeme kuhanja
1sat
Broj porcija
Vrijeme pripreme
4osobe
15min
Vrijeme kuhanja
1sat
Sastojci
1manja hokaido tikva(oko 1,2 kg)
1manji bijeli ili narančasti batat
1manji luk
3češnja češnjaka
1čajna žlica soli
1/4čajne žlicepapra
1,5litarapilećeg temeljca(može i povrtni temeljac)
6jušnih žlicamaslinovog ulja
5grančica majčine dušice
Upute
Očistiti hokaido tikvu i narezati na veće komade. Posoliti i pomiješati sa 3 žlice maslinovog ulja. Dodati majčinu dušicu te staviti peči na 180°C oko 40 min.
Kad je tikva skoro gotova očistiti i narezati ostale sastojke. U nauljen wok staviti luk da se zažuti.
Dodati češnjak i batat na kockice. Dodati sol i papar, te podliti temeljcem da se pirja.
Kad batat omekša i tikva bude gotova sve skupa prebacite u blender i izblendajte do kremaste teksture. Ako želite rjeđu juhu od dobivene dodajte još temeljca.
Servirajte uz dodatak bučinog ulja i bučinih golica / sjemenki.
Uživajte u hranjivoj i odličnoj juhi!
Dobar tek!