Juha od pečene hokaido tikve
Juha od pečene hokaido tikve iz woka za mene je novi načim pripremanja juha. U woku se povrće brže i lakše termički obrađuje.
    Obrok za Vrijeme pripreme
    4osobe 15min
    Vrijeme kuhanja
    1sat
    Obrok za Vrijeme pripreme
    4osobe 15min
    Vrijeme kuhanja
    1sat
    Sastojci
    • 1 manja hokaido tikva(oko 1,2 kg)
    • 1 manji bijeli ili narančasti batat
    • 1 manji luk
    • 3 češnja češnjaka
    • 1čajna žlica soli
    • 1/4čajne žlice papra
    • 1,5litara pilećeg temeljca(može i povrtni temeljac)
    • 6jušnih žlica maslinovog ulja
    • 5grančica majčine dušice
    Upute
    1. Očistiti hokaido tikvu i narezati na veće komade. Posoliti i pomiješati sa 3 žlice maslinovog ulja. Dodati majčinu dušicu te staviti peči na 180°C oko 40 min.
    2. Kad je tikva skoro gotova očistiti i narezati ostale sastojke. U nauljen wok staviti luk da se zažuti.
    3. Dodati češnjak i batat na kockice. Dodati sol i papar, te podliti temeljcem da se pirja.
    4. Kad batat omekša i tikva bude gotova sve skupa prebacite u blender i izblendajte do kremaste teksture. Ako želite rjeđu juhu od dobivene dodajte još temeljca.
    5. Servirajte uz dodatak bučinog ulja i bučinih golica / sjemenki. Uživajte u hranjivoj i odličnoj juhi! Dobar tek!