Juha od pečene hokaido tikve
Juha od pečene hokaido tikve iz woka za mene je novi načim pripremanja juha. U woku se povrće brže i lakše termički obrađuje.
Broj porcija Vrijeme pripreme
4osobe 15min
Vrijeme kuhanja
1sat
Broj porcija Vrijeme pripreme
4osobe 15min
Vrijeme kuhanja
1sat
Sastojci
  • 1 manja hokaido tikva(oko 1,2 kg)
  • 1 manji bijeli ili narančasti batat
  • 1 manji luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 1čajna žlica soli
  • 1/4čajne žlice papra
  • 1,5litara pilećeg temeljca(može i povrtni temeljac)
  • 6jušnih žlica maslinovog ulja
  • 5grančica majčine dušice
Upute
  1. Očistiti hokaido tikvu i narezati na veće komade. Posoliti i pomiješati sa 3 žlice maslinovog ulja. Dodati majčinu dušicu te staviti peči na 180°C oko 40 min.
  2. Kad je tikva skoro gotova očistiti i narezati ostale sastojke. U nauljen wok staviti luk da se zažuti.
  3. Dodati češnjak i batat na kockice. Dodati sol i papar, te podliti temeljcem da se pirja.
  4. Kad batat omekša i tikva bude gotova sve skupa prebacite u blender i izblendajte do kremaste teksture. Ako želite rjeđu juhu od dobivene dodajte još temeljca.
  5. Servirajte uz dodatak bučinog ulja i bučinih golica / sjemenki. Uživajte u hranjivoj i odličnoj juhi! Dobar tek!