Juneće okruglice sa ružmarinom iz pećnice
Juneće okruglice sa ružmarinom iz pećnice uz povrće pretvaraju se u odličnu ukusnu AIP , paleo i LCHF klopu. Lako se naprave i puno su ukusniji i zdraviji izbor od kupovnih okruglica.
    Obrok za Vrijeme pripreme
    4osobe 15min
    Vrijeme kuhanja
    30min
    Obrok za Vrijeme pripreme
    4osobe 15min
    Vrijeme kuhanja
    30min
    Sastojci
    • 600grama mljevenog junećeg mesa
    • 1kom crveni luk (veća glavica)
    • 2jušne žlice sjeckanog svježeg peršina
    • 2jušne žlice sjeckanog svježeg ružmarina
    • 1žličica soli
    Upute
    1. Luk usitnite u sjeckalici ili naribajte na sitni ribež. Pomiješajte sa svim ostalim sastojcima. Pustite nekoliko minuta sjmesu da stoji da se sjedine sastojci.
    2. Namastite pleh u kojem će te peći okruglice. Vlažnim rukama uzimajte smjesu te formirajte okruglice i slažite na pleh za pečenje. Veličinu odredite sami. Meni najviše odgovara da u velike oko 2 -3 cm.
    3. Pecite na 200°C oko 30 min. Poslužite uz povrće i uzivajte u obroku. Dobar tek!
    Recipe Notes

    Mi smo ih jeli uz Salatu od mrkve i češnjaka te baby zeleniš (špinat i blitva) začinjeno maslinovim uljem, limunom i solju.