Site icon Bez glutena

Juneće pljeskavice sa tikvicama

Juneće pljeskavice

Juneće pljeskavice sa tikvicama

Juneće pljeskavice u kojem sam dodala ribanu tikvicu. Soćne su, ukusne, a ukućani nisu ni primjetili da ima povrća u njima.
Juneće pljeskavice
Obrok za 4 osobe
Vrijeme pripreme 20 min
Vrijeme kuhanja 20 min

Sastojci

  • 800 g mljevenog junećeg mesa
  • 2 jušne žlice sjeckanog peršinovog lista
  • 1 čajna žlica soli
  • 1 veća glavica luka
  • 2 manje tikvice

Upute

  1. Oguliti tikvice te ih naribati. Malo posoliti i ostaviti 10-ak minuta da ispuste višak vode.
  2. Malo stisnuti rukama tikvice da se ocjedi višak vode. U tako ocjeđene tikvice dodati ostale sastojke.
  3. Dobro izmješati rukama da se dobije kompaktna smjesa.
  4. Rukama oblikovati pljeskavice željene veličine i peći pljeskavice na tavici na malo masti.
  5. Mi smo ih jeli uz pareni kelj, kuhane prokulice, kiselo zelje, mrkvu sa češnjakom te kuhanu ciklu i izvrsne su! Dobar tek!
Exit mobile version