Juneće pljeskavice sa tikvicama
Juneće pljeskavice u kojem sam dodala ribanu tikvicu. Soćne su, ukusne, a ukućani nisu ni primjetili da ima povrća u njima.
    Obrok za Vrijeme pripreme
    4osobe 20min
    Vrijeme kuhanja
    20min
    Obrok za Vrijeme pripreme
    4osobe 20min
    Vrijeme kuhanja
    20min
    Sastojci
    • 800g mljevenog junećeg mesa
    • 2 jušne žlice sjeckanog peršinovog lista
    • 1čajna žlica soli
    • 1 veća glavica luka
    • 2manje tikvice
    Upute
    1. Oguliti tikvice te ih naribati. Malo posoliti i ostaviti 10-ak minuta da ispuste višak vode.
    2. Malo stisnuti rukama tikvice da se ocjedi višak vode. U tako ocjeđene tikvice dodati ostale sastojke.
    3. Dobro izmješati rukama da se dobije kompaktna smjesa.
    4. Rukama oblikovati pljeskavice željene veličine i peći pljeskavice na tavici na malo masti.
    5. Mi smo ih jeli uz pareni kelj, kuhane prokulice, kiselo zelje, mrkvu sa češnjakom te kuhanu ciklu i izvrsne su! Dobar tek!