Site icon Bez glutena

Keksići sa kokosovim brašnom

Keksići sa kokosovim brašnom

Za samo 30 minuta napravljeni, pečeni i probani. Odlični keksići za popodnevnu kavu i društvo. 
Obrok za 4 osobe
Vrijeme pripreme 15 min
Vrijeme kuhanja 15 min
Vrijeme čekanja 0 min

Sastojci

  • 80 g kokosovog brašna
  • 60 g kokosovog ulja (rastopljenog)
  • 60 g meda
  • 1 prstohvat soli
  • 2 XL jaja
  • 70 g čokoladnih kapljica
  • 1 čajna žica ekstrakta vanilije

Upute

  1. Rastopite kokosovo ulje i ostavite da se malo ohladi.
  2. Umutite jaja, sol, med i vaniliju. Dodajte ohlađeno kokosovo ulje. 
  3. U dobivenu smjesu dodajte kokosovo brašno i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Možda će vam se činiti da je rijetka smjesa, ali za nekoliko minuta će kokosovo brašno upiti tekućinu i dobiti će se kompaktnu smjesu. 
  4. Umješajte čokoladne kapljice. 
  5. Pomoću žlice vadite keksiće i slažite na pleh obložen papirom za pečenje. 
  6. Odmah oblikujte oblike keksića kakve želite jer se neće promijeniti za vrijeme pečenja. 
  7. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 10-12 minuta. Gotovi su keksići kada dobiju svjetlo smeđi rub. 
  8. Pustite da se ohlade prije konzumacije. 
  9. Dobar tek! 
Exit mobile version