Site icon Bez glutena

Kolač Jaje na oko

Kolač Jaje na oko

Za desert nudim jaje na oko. Kreativni kolač sa sirom i breskvama. 
Obrok za 12 osobe
Vrijeme pripreme 15 min
Vrijeme kuhanja 0 min
Vrijeme čekanja 0 min

Sastojci

Tijesto
  • 125 g maslaca
  • 300 g čokoladnih keksića link
  • 1 banana
  • 2 jušne žlice meda
Krema
  • 2 jušne žlice meda
  • 500 g maskarponea
  • 250 g skute/svježeg sira
  • 12 breskvinih polovica iz kompota

Upute

  1. Kekse samljeti. Dodati im zgnječenu bananu, med i rastopljeni i prohlađeni maslac. 
  2. Smjesu staviti na dno kalupa. Kalup veličine 24x31 cm. Staviti u frižider da se hladi kako bi se stisnula smjesa. 
  3. Maskarpone i skutu izmiksati sa medom. Dobivenu smjesu staviti na prohlađenu podlogu. Poredati polovice breskvi iz kompota po kremi od sira. 
  4. Stavite u frižider da se dobro ohladi. 
  5. Dobar tek! 
Exit mobile version