Kolač Jaje na oko
Za desert nudim jaje na oko. Kreativni kolač sa sirom i breskvama.
    Obrok za Vrijeme pripreme
    12osobe 15min
    Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
    0min 0min
    Obrok za Vrijeme pripreme
    12osobe 15min
    Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
    0min 0min
    Sastojci
    Tijesto
    • 125g maslaca
    • 300g čokoladnih keksićalink
    • 1 banana
    • 2jušne žlice meda
    Krema
    • 2jušne žlice meda
    • 500g maskarponea
    • 250g skute/svježeg sira
    • 12 breskvinih polovica iz kompota
    Upute
    1. Kekse samljeti. Dodati im zgnječenu bananu, med i rastopljeni i prohlađeni maslac.
    2. Smjesu staviti na dno kalupa. Kalup veličine 24×31 cm. Staviti u frižider da se hladi kako bi se stisnula smjesa.
    3. Maskarpone i skutu izmiksati sa medom. Dobivenu smjesu staviti na prohlađenu podlogu. Poredati polovice breskvi iz kompota po kremi od sira.
    4. Stavite u frižider da se dobro ohladi.
    5. Dobar tek!