Site icon Bez glutena

Kolač od bjelanjaka

Kolač od bjelanjaka

Kad se skupi bjelanjaka najlakše ih je upotrijebiti u ovom jednostavnom kolaču. 
Obrok za 6 osoba
Vrijeme pripreme 15 min
Vrijeme kuhanja 40 min
Vrijeme čekanja 0 min

Sastojci

  • 210 g šečera u prahu
  • 7 bjelanjaka
  • 110 g bezglutenskog Mix B brašna
  • 100 g grožđica

Upute

  1. Grožđice oprati te staviti u toplu vodu da nabubre.
  2. Od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg. Dodati im šećer u prahu i nastaviti mutiti mikserom.
  3. Ocijediti grožđice i špatulom ili kuhačom ih skupa sa brašnom umiješati u bjelanjke. 
  4. Kalup za pečenje obložiti papirom te smjesti prebaciti u kalup.
  5. Peči oko 40 min na 170 °C. Obavezno provjeriti nožem ili štapićem da li je pečeno prije nego izvadite kolač iz pećnice. 
  6. Ako imate pećnicu sa ventilatorom možete kombinirati donji grijač i ventilator. 
  7. Pustiti da se ohladi prije rezanja i konzumiranja. 
  8. Dobar tek! 
  9. P.S. Sa ovom količinom šećera i grožđica meni je kolač bio presladak, jer više volim manje slatke varijante. 
Exit mobile version