Kolač od bjelanjaka
Kad se skupi bjelanjaka najlakše ih je upotrijebiti u ovom jednostavnom kolaču.
    Obrok za Vrijeme pripreme
    6osoba 15min
    Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
    40min 0min
    Obrok za Vrijeme pripreme
    6osoba 15min
    Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
    40min 0min
    Sastojci
    • 210g šečera u prahu
    • 7 bjelanjaka
    • 110g bezglutenskog Mix B brašna
    • 100g grožđica
    Upute
    1. Grožđice oprati te staviti u toplu vodu da nabubre.
    2. Od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg. Dodati im šećer u prahu i nastaviti mutiti mikserom.
    3. Ocijediti grožđice i špatulom ili kuhačom ih skupa sa brašnom umiješati u bjelanjke.
    4. Kalup za pečenje obložiti papirom te smjesti prebaciti u kalup.
    5. Peči oko 40 min na 170 °C. Obavezno provjeriti nožem ili štapićem da li je pečeno prije nego izvadite kolač iz pećnice.
    6. Ako imate pećnicu sa ventilatorom možete kombinirati donji grijač i ventilator.
    7. Pustiti da se ohladi prije rezanja i konzumiranja.
    8. Dobar tek!
    9. P.S. Sa ovom količinom šećera i grožđica meni je kolač bio presladak, jer više volim manje slatke varijante.