Kruh koji ne treba mijesiti
Kruh koji ne treba mijesiti i uspije svaki put.
    Obrok za Vrijeme pripreme
    4osobe 10min
    Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
    45min 14h
    Obrok za Vrijeme pripreme
    4osobe 10min
    Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
    45min 14h
    Sastojci
    • 225g prosenog brašna
    • 225g bezglutenskog Mix B brašna
    • 50g kukuruznog škroba
    • 1čajna žica soli
    • 0.5čajna žica kvasca
    • 450ml vode
    Upute
    1. Pomiješati sve sastojke u većoj posudi.
    2. Biti će dosta rijetko, ali to je ok i netrebate brinuti.
    3. Prekriti plastićnom folijom i ostaviti da se diže preko noći (minimalno 12 h).
    4. Nakon toga još jednom samo preklopiti kuhačom krajeve tijesta i pustiti da se diže 2 h.
    5. Upaliti pečnicu na 220 °C i staviti posudu sa poklopcem unutra da se dobro zagrije.
    6. Prebaciti tijesto u zagrijanu posudu i poklopljeno peči 30 min, zatim otklopiti i peči još 15 min.
    7. Zamotati kruh u kuhinjsku krpu i pustiti da se ohladi prije konzumiranja.