| Vrijeme pripreme | 10 min | 
| Vrijeme kuhanja | 50 min | 
| Vrijeme čekanja | 12 h | 
| Broj porcija | 
 osobe     | 
Sastojci
- 200 g kiselog tijesta
- 0.5 čajna žica soli
- 450 ml vode
- 250 g bezglutenskog Mix B brašna
- 200 g brašna od heljde
| 
 
 
 
 
Sastojci
 
 | 
Upute
- Pomiješati bezglutensko mix B brašno, sol i brašno od heljde. Zatim dodamo kiselo tijesto i vodu, te kuhačom umiješamo kompaktnu smjesu.
- Smjesu pokrijemo krpom i ostavimo na toplom mjestu 12 sati.
- Upaliti pećnicu i u nju staviti kalup/posuda sa poklopcem da se grije.
- Kada su pećnica i posuda zagrijane smjesu prebacimo u posudu te pečemo u poklopljenoj posudu 30 minuta. Zatim maknemo poklopac i pečemo još 20 minuta.
- Kruh pustiti da se dobro ohladi prije rezanja i konzumiranja. Dobar tek!
- NAPOMENA:
- Ukoliko nemate kiselo tijesto možete staviti 1/2 čajne žličice suhog kvasca.
 
				 
 
								 
								