Kruh sa kiselim tijestom
Kruh sa kiselim tijestom ima jedan poseban miris i okus. Ali ima i jednu veliku manu jednostavno ga se ne može prestati jesti.
    Obrok za Vrijeme pripreme
    4osobe 10min
    Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
    50min 8min
    Obrok za Vrijeme pripreme
    4osobe 10min
    Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
    50min 8min
    Sastojci
    • 450g mix B bezglutenskog brašna
    • 300g Kiselo tijesto – Prirodni kvas
    • 2jušne žlice maslinovog ulja
    • 0.5čajna žica soli
    • 450ml vode
    Upute
    1. Ovo je kruh napravljen kao i kruh koji se treba mijesiti.
    2. Umiješati brašno, sol, maslinovo ulje i vodu. Dodati kiselo tijesto te napraviti kompaktnu smjesu.
    3. Pokriti krpom i ostaviti preko noći da se polako diže.
    4. U jutro staviti posudu sa poklopcem da se grije u pećnicu na 220°C. Kada su i pećnica i posuda dobro zagrijane izvadite posudu i u nju prebacite tijesto za kruh.
    5. Poklopite i pecite 35 minuta, zatim otklopite i pecite još 15 minuta. Provjerite čačkalicom da li je gotovo.
    6. Ohladite i dobar tek!