Site icon Bez glutena

Kruh sa kokosovim brašnom

Kruh sa kokosovim brašnom

Kruh sa kokosovim brašnom

Paleo kruh sa kokosovim brašnom odličan za doručak ili užinu. Izvrsno se slaže sa domaćim paštetama, ali i preprženom slaninom. 
Kruh sa kokosovim brašnom
Obrok za 4 osobe
Vrijeme pripreme 5 min
Vrijeme kuhanja 50 min
Vrijeme čekanja 0 min

Sastojci

  • 30 g psylliuma link
  • 1 dl mlake vode
  • 165 g kokosovog brašna link
  • 1 čajna žica sode bikarbone
  • 0.5 čajnih žica himalajske soli link
  • 110 ml rastopljenog kokosovog ulja link
  • 6 jaja

Upute

  1. Pomiješajte sve suhe sastojke. 
  2. Umutite jaja. Sve mokre sastojke dodajte suhima i napravite kompaktnu smjesu. 
  3. Kalup za kruh (30 - 35 cm) obložite papirom za pečenje te izlijte dobivenu smjesu unutra. 
  4. Pecite 45-50 min u zagrijanoj pečnici na 175°C. Svakako prije vađenja napravite test čačkalicom da budete sigurni da je pečeno. 
  5. Pustite nekoliko minuta da se prohladi u kalupu te ga izvadite i pustite da se skroz ohladi prije rezanja i konzumacije. 
  6. Uz AIP jetrenu paštetu dobar tek! 
Exit mobile version