Site icon Bez glutena

LCHF Krekeri

LCHF Krekeri

Slani krekeri sa lanom i sezamom uz dodatak sira. 
Obrok za 2 osobe
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 15 min
Vrijeme čekanja 2 h

Sastojci

  • 50 g mljevenog lana
  • 50 g mljevenog sezama
  • 40 g ribanca
  • 50 g maslaca
  • 2 čajne žica psyllium praha
  • 0.5 čajna žica soli

Upute

  1. U mljeveni lan i sezam dodati sol, psylium prah i sir te dobro promiješati. 
  2. Dodati maslac na kockice te ga utrljati u suhe sastojke da se dobiju mrvice. 
  3. Dodati jaje i umijesiti tijesto. 
  4. Tijesto formirati u valjak i zamotati u prozirnu foliju te staviti u hladnjak na 2 sata da se smjesa dobro stisne. 
  5. Zagrijati pećnicu na 180°C. Izvaditi tijesto i oštrim nožem rezati ploške debljine pola centimetra. Slagati na pleh obložen papirom za pečenje. 
  6. Peči 15 minuta. 
  7. Prije konzumiranja pustiti krekere da se ohlade. 
Exit mobile version