Pečeno povrće iz pećnice i teleće jetrice iz grill tave
Vrlo lako za pripremu, a ukusno ljetno glavno jelo.
    Obrok za Vrijeme pripreme
    2osobe 10min
    Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
    1h 0min
    Obrok za Vrijeme pripreme
    2osobe 10min
    Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
    1h 0min
    Sastojci
    • 3jušne žlice maslinovog ulja
    • 1čajna žica himalajske soli
    • 1 patliđan
    • 1 tikvica
    • 2 manje mrkve
    • 1 krompir
    • 1 korabica
    • 1 cikla
    • 4komad telećih jetrica (šnicle)
    Upute
    1. Operite i na jednake dijelove narežite patliđan. Posolite ga te ga stavite sa strane da malo ispusti gorčinu.
    2. Za to vrijeme vi pripremite ostalo povrće.
    3. Očistite mrkve, krompir, korabicu, tikvice i ciklu. Narežite na jednake komade. Posolite i pokapajte maslinovim uljem. Po želi možete dodati začinskih trava (timijana, ružmarina i sl).
    4. Pomiješajte svo povrće i stavite peči na 180-200 °C oko 45 min do 1 h.
    5. Kada je povrće gotovo pečeno jetrice uvaljajte u malo mix B brašna (ili tapioka škroba). Grill tavu jako zagrijte te zatim smanjite temperaturu i stavite jetrice peči.
    6. Dok se jetrice ispeku izvadite povrće iz pećnice.
    7. Servirajte i uživajte u ukusnom i zdravom obroku. PO želji možete poslužiti uz još svježe miješane ljetne salate.
    8. Dobar tek!