Site icon Bez glutena

Pileća jetrena pašteta

Pileća jetrena pašteta

Pikantna pileća jetrena pašteta sa svježe pečenim kruhom dobra je zakuska ili doručak.
Obrok za 4 osobe
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 20 min
Vrijeme čekanja 0 min

Sastojci

  • 500 g pilećih jetrica
  • 2 manja luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 125 g maslaca ili masti
  • 0.5 čajna žica papra
  • 0.5 čajna žica mažurana
  • 0.5 čajna žica majčine dušice
  • 1 čajna žica soli
  • 2 grančice svježeg peršina

Upute

  1. Rastopite maslac te na njemu popržite luk dok ne postakli. Dodajte češnjak te dodajte jetrice. 
  2. Smanjite jačinu kuhanja na srednje jaku te dodajte začine, osim peršina,  i pirjajte jetrice oko 20 minuta. 
  3. Pustite da se malo prohlade prije nego ih prebacite u multipraktik. Ubacite i peršim te napravite glatku smjesu. 
  4. Prebacite u zdjelicu i pričekajte da se ohladi prije konzumacije. 
  5. Odlično se slaže uz svježe pečeni kruh od heljde. 
  6. Dobar tek! 
Exit mobile version