Popečci od leće
Popečci se jednostavno naprave, odlično se slažu sa pire krumpirom.
    Obrok za Vrijeme pripreme
    4osobe 15min
    Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
    45min 0min
    Obrok za Vrijeme pripreme
    4osobe 15min
    Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
    45min 0min
    Sastojci
    • 50g leće
    • 1 luk
    • 1 mrkva
    • 1prstohvat soli
    • 1jušna žlica psyllium ljuskica
    • 2jušne žlice bezglutenskog Mix B brašna
    • 1 jaje
    Upute
    1. Sitno narežite luk i stavite ga dinstati na malo ulja. Dodajte sitno rezanu mrkvu i pustite je par minuta da se dinsta.
    2. Dodajte opranu leću i dodajte vode da prekrije leću. Malo posolite i kuhajte dok ne ispari voda. Ako vam se čini da je leća kuhana, a još imate dosta tekućine možete procijediti.
    3. Stavite sa strane da se prohladi.
    4. Kada se leća prohladila dodajte joj začine po želji, psyllium ljuskice i dobro promješajte. Pustite 10-15 minuta da psyllium pokupi tekućine koliko mu treba. Dodajte brašno dok ne dobijete kompaktnu smjesu od koje se mogu praviti kuglice. Ako vam se čini da je malo brašna dodajte još.
    5. Oblikute kuglice veličine koje želite te je lagano pritisnite dlanovima da dobijete oblik popečka.
    6. Pržite u dubokom ulju dok ne dobije smeđu koricu.
    7. Izvadite na kuhinjski ručnik kako bi se riješili viška masnoće.
    8. Servirajte uz pire krumpir i salatu po želji. Moj izbor je bilo mlado zelje.