Rižoto sa povrćem i pileći ražnjici
Rižoto sa povrčem i pileći ražnjici marinirani uz dodatak salate pretvaraju se u pravo glavno jelo. Hranjivo i ukusno jelo gotovo u 30-ak min.
    Obrok za Vrijeme pripreme
    2osobe 15min
    Vrijeme kuhanja
    15min
    Obrok za Vrijeme pripreme
    2osobe 15min
    Vrijeme kuhanja
    15min
    Sastojci
    Rižoto
    • 2jušne žlice maslinovog ulja
    • 1 manji luk
    • 2 češnja češnjaka
    • 1šalica smrznutog povrća – grašak, mrkva
    • 100g arborio riže
    • 2šalice juhe od kostiju
    • 1žličica soli
    Pileći ražnjići
    • 4 mini filea pilećih prsa
    • 1žličica soli
    • 1/2žličica papra i ostalih začina po želji
    • 2jušne žlice maslinovog ulja
    Salata
    • 2jušne žlice maslinovog ulja
    • 1jušna žlica limunovog soka
    • 2šalice miješane salata po želji
    • 1/2žličica soli
    Upute
    Rižoto
    1. Na maslinovom ulju popržite luk dok ne postane staklast. Dodajte smrznuto povrće i pirjajte nekoliko minuta. Dodajte češnjak i začine. Dodajte rižu te podlijte temeljcem i lagano kuhajte. Po potrebi dodajite temeljac i kuhajte dok riža nije gotova.
    Pileći ražnjići
    1. Napravite marinadu od sastojaka. Pileće meso nabodite na štapić za ražnjiće te mariniirajte u napravljenoj mješavini. Ispecite na naglo na malo masti ili maslinovog ulja, kad je riža skoro gotova, tako da servirate toplo jelo.
    Salata
    1. Operite salatu i natrgajte na komade veličine zalogaja. Začinite maslinovim uljem, limunom i solju. Servitajte uz toplo jelo. Uživajte i dobar tek! Napomena: Bilo bi dobro da namočite rižu večer prije kako bi se neutralizirala fitinska kiselina. Također možete i ražnjiće napraviti dan ranije kako bi se bolje marinirali.