Sendvič peciva od tapioke sa sirom
Peciva od tapioke i maslinova ulja sa sirom gotova su za 30-ak min. Mogu se grickati sama, ali su i izvrsni za sendvič. 
Broj porcija Vrijeme pripreme
4osobe 10min
Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
20min 10min
Broj porcija Vrijeme pripreme
4osobe 10min
Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
20min 10min
Sastojci
  • 200g aru prahalink
  • 150g tapioka škrobalink
  • 1prstohvat himalajske solilink
  • 320ml bademovog mlijeka (nezaslađenog)
  • 80ml maslinovog ulja
  • 3 jaja
  • 120g sira ribanca/parmezana
Upute
  1. Maslinovo ulje i bademovo mlijeko stavite da prokuha. 
  2. Izmiješajte aru prah, tapioka škrob i sol. Dodajte im prokuhanu smjesu. 
  3. Kako je taopika dosta “gumasta” meni najviše odgovara miješati to sa vilicom. Smjesa bi trebala izgledati kao natrgani komadi tijesta. 
  4. U posebnoj zdjeli umutite jaja i dodajte im sir ribanac/parmezan. 
  5. Pomiješajte dobivene smjese i trebali bi dobiti kompaktno tijesto koje se odvaja od posude. 
  6. Od tijesta pravite kuglice veličine po izboru i slažite na pleh prekriven papirom za pečenje. 
  7. Pecite 20 minuta u zagrijanoj pećnici na 180°C te dodatnih 5 sa uključenim venitlatorom ako želite da peciva imaju zlatno žutu koricu. 
  8. Peciva prohladite i dobar tek!