Site icon Bez glutena

Sladoled od jagoda – verzija 1

Sladoled od jagoda

Sladoled od jagoda - verzija 1

Sladoled od jagoda, meda, grčkog jogurta i slatkog vrhnja uz aparat za sladoled pretvoriti će se u pravu ljetnu poslasticu.
Sladoled od jagoda
Obrok za 4 osobe
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 0 min
Vrijeme čekanja 160 min

Sastojci

  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 450 ml grčkog jogurta
  • 4 jušne žlice meda
  • 200 g svježih jagoda

Upute

  1. Ulupajte slatko vrhnje u šlag.
  2. U šlag dodajte grčki jogurt i med i promiješajte. 
  3. U blenderi usitnite jagode. Dodajte ih smjesi te sve dobro promiješajte. 
  4. Ulijte sve u aparat za sladoled i pustite da se miješa 40 minuta. 
  5. Prelijte dobivenu rashlađenu smjesu u plastičnu posudu. Poklopite i stavite u zamrzavati 2 sata. 
  6. Servirajte i uživajte u sladoledu. 
  7. Dobar tek! 
  8. Napomena: 
  9. - Zdjela aparata za sladoled mora biti zamrznuta kada u nju ulijete smjesu. 
  10. - Ako nemate aparat za sladoled, smjesu prelijte u plastiku te svakih 10-ak min promiješajte u zamrzivaču da se ne bi stvorili kristalići. 
Exit mobile version