Sladoled od jagoda – verzija 1
Sladoled od jagoda, meda, grčkog jogurta i slatkog vrhnja uz aparat za sladoled pretvoriti će se u pravu ljetnu poslasticu.
    Obrok za Vrijeme pripreme
    4osobe 10min
    Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
    0min 160min
    Obrok za Vrijeme pripreme
    4osobe 10min
    Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
    0min 160min
    Sastojci
    • 200ml slatkog vrhnja
    • 450ml grčkog jogurta
    • 4jušne žlice meda
    • 200g svježih jagoda
    Upute
    1. Ulupajte slatko vrhnje u šlag.
    2. U šlag dodajte grčki jogurt i med i promiješajte.
    3. U blenderi usitnite jagode. Dodajte ih smjesi te sve dobro promiješajte.
    4. Ulijte sve u aparat za sladoled i pustite da se miješa 40 minuta.
    5. Prelijte dobivenu rashlađenu smjesu u plastičnu posudu. Poklopite i stavite u zamrzavati 2 sata.
    6. Servirajte i uživajte u sladoledu.
    7. Dobar tek!
    8. Napomena:
    9. – Zdjela aparata za sladoled mora biti zamrznuta kada u nju ulijete smjesu.
    10. – Ako nemate aparat za sladoled, smjesu prelijte u plastiku te svakih 10-ak min promiješajte u zamrzivaču da se ne bi stvorili kristalići.