Upute
- Sa malo kokosovog mlijeka pomiješajte kukuruzni škrob.
- Ostatak kokosovog malijeka stavite u lonac da se zagrije. Dodajte agavin sirup, sol i vanilijin ekstrakt.
- Neka vatra bude srednje jaka kako mlijeko ne bi prokuhalo.
- Dodajte mješavinu kukuruznog škroba i mlijeka i uz stalno polagano miješajte dok ne počne ostavljati bijelo na drvenoj kuhači. Nemojte da vam smjesa prokuha.
- Maknite da vatre i pustite da se polako ohladi.
- U ohlađenu smjesu dodajte čokoladne kapljice i prebacite smjesu u aparat za sladoled.
- Nakon 30-ak min, prebacite smjesu u plastičnu posudu sa poklopcem te stavite u zamrzivač na sat i pol ili duže da se smjesa dobroohladi.
- Servirajte po želji i uživajte u odličnom sladoledu.
- Dobar tek!
- Napomena:
- Ako nemate aparat za sladoled preskočite taj korak. Dok je smjesa u zamrzivaču promiješajte je svako 10-15 minuta kako se ne bi stvorili kristalići.