Site icon Bez glutena

Paleo slatki kruh od bundeve

Paleo slatki kruh od bundeve

Paleo slatki kruh od bundeve

Slatki kruh sa bućom odličan desert ili doručak. 
Paleo slatki kruh od bundeve
Obrok za 4 osobe
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 90 min
Vrijeme čekanja 0 min

Sastojci

  • 350 g pirea od bundeve
  • 100 g bademovog brašna
  • 0.5 čajna žica cimeta link
  • 1 prstohvat himalajske soli link
  • 2 jušne žlice meda
  • 3 velika jaja
  • 0.25 čajna žica sode bikarbone

Upute

  1. Očistite bundevu, narežite na veće kocke,malo poškropite kokosovim uljem i stavite peći na 180°C oko 30 min. 
  2. Kad je bundeva pećena napravite pire. Odvojite 350 g i pustite da se hladi. 
  3. Pomiješajte ostale sastojke i napravite jednoličnu smjesu. U nju kuhačom umiješajte pire od bundeve i svve izlijte u kalup za pečenje obložen papirom za pečenje. 
  4. Pecite oko 40 min na 180°C u zagrijanoj pečnici. Svakako prije nego izvadite napravite test sa čačkalicom da budete sigurni da je pečeno. 
  5. Pustite da se ohladi prije konzumacije. 
  6. Dobar tek! 
Exit mobile version