Site icon Bez glutena

Slatki kruh sa bananom

Slatki kruh sa bananom

Sočan slatki kruh sa bananom lako se napravi i brzo se pojede. 
Obrok za 4 osobe
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 30 min
Vrijeme čekanja 0 min

Sastojci

  • 2 jaja
  • 50 g rižinog slada u prahu
  • 55 g maslaca
  • 50 ml rižinog mlijeka
  • 150 g brašna Mix B
  • 1 vanilin šečer
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 banane
  • 1 jušna žlica kakaoa

Upute

  1. Kalup namazan maslacem stavite sa strane. 
  2. Pjenasto umutite jaja, rižin slad u prahu i vanilin šečer. 
  3. Dodajte omekšali maslac, zgnječene banane i rižino mlijeko te napravite kompaktnu smjesu. 
  4. Dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Kada ste dobili ujednačenu smjesu prebacite je u kalup i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 30 minuta. Provjerite čačkalicom da li je gotovo. 
  5. Ohladite prije posluživanja. 
Exit mobile version