Srdele iz pečnice sa maslinovim uljem i vinom postale su moj omiljeni način pripreme srdela. Jednostavno, lagano a jako ukusno.
Broj porcija
Vrijeme pripreme
2osobe
15min
Vrijeme kuhanja
20min
Broj porcija
Vrijeme pripreme
2osobe
15min
Vrijeme kuhanja
20min
Sastojci
600gsvježih srdela
2jušne žlicemaslinovog ulja
2jušne žlicebijelog vina
2prstohvatasoli
Upute
Očistite srdele od ljuskica. Skinite im glavu i odstanite utrobu.
Ugrijte pečnicu na 180C.
Pomiješajte ulje, sol i vino. Sa dobivenom smjesom lagano izmasirajte srdele i poslažite ih i pleh za pečenje.
Pecite 20 min u zagrijanoj pečnici.
Prilog pripremite po želji. Ja sam ovdje kuhala blitvu sa krompirom, i svježa salata od rukole i rajčica. Naravno srdele sam dodatno začinila maslinovim uljem i češnjakom.
Dobar tek!
Bilješke
Ako neuspijete pojesti sve ono što vam ostane uz dodatak limuna, začina i maslinovog ulja smiksajte u odličnu paštetu.