Srdele iz pečnice sa maslinovim uljem i vinom
Srdele iz pečnice sa maslinovim uljem i vinom postale su moj omiljeni način pripreme srdela. Jednostavno, lagano a jako ukusno.
    Obrok za Vrijeme pripreme
    2osobe 15min
    Vrijeme kuhanja
    20min
    Obrok za Vrijeme pripreme
    2osobe 15min
    Vrijeme kuhanja
    20min
    Sastojci
    • 600g svježih srdela
    • 2jušne žlice maslinovog ulja
    • 2jušne žlice bijelog vina
    • 2prstohvata soli
    Upute
    1. Očistite srdele od ljuskica. Skinite im glavu i odstanite utrobu.
    2. Ugrijte pečnicu na 180C.
    3. Pomiješajte ulje, sol i vino. Sa dobivenom smjesom lagano izmasirajte srdele i poslažite ih i pleh za pečenje.
    4. Pecite 20 min u zagrijanoj pečnici.
    5. Prilog pripremite po želji. Ja sam ovdje kuhala blitvu sa krompirom, i svježa salata od rukole i rajčica. Naravno srdele sam dodatno začinila maslinovim uljem i češnjakom.
    6. Dobar tek!
    Recipe Notes

    Ako neuspijete pojesti sve ono što vam ostane uz dodatak limuna, začina i maslinovog ulja smiksajte u odličnu paštetu.