Site icon Bez glutena

Tapioka peciva sa slaninom

Tapioka peciva sa slaninom

Tapioka peciva sa slaninom

Tapioka peciva sa slaninom lako se pripremaju a sa slaninom je sve ljepše. Mirisna su, zasitna i ukusna. Odličan su doručak i početak dana.
Tapioka peciva sa slaninom
Obrok za 3 osobe
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 25 min

Sastojci

  • 170 g tapioka škroba
  • 1 jaje
  • 1/2 žličica soli
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 300 ml gustog kokosovog mlijeka (iz limenke)
  • 50 g narezane slanine

Upute

  1. Upali pečnicu da se grije na 200°C.
  2. Nareži slaninu na manje kockice.
  3. Pomiješaj sve ostale sastojke da dobiješ smjesu koja ju je moguće izliti u kalupe za muffine.
  4. Peci 25 min na 200°C.
  5. Uživaj u pecivu i dobar tek!
Exit mobile version