Site icon Bez glutena

Torta od limuna

Torta od limuna

Torta od limuna

Vrlo jednostavna i lagana torta od limuna, bademovog brašna i kokosovog ulja. Pravo osvježenje! 
Torta od limuna
Obrok za 12 osoba
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 40 min
Vrijeme čekanja 0 min

Sastojci

  • 220 g bademovog brašna
  • 0.5 čajna žica sode bikarbone
  • 160 ml limunovog soka
  • 160 ml rastopljenog kokosovog ulja link
  • 5 jaja
  • 4 jušne žlice meda
  • 3 korice limuna

Upute

  1. U većoj zdjeli pomiješaj sve suhe sastojke, a u manjoj mokre.
  2. Spoji sve sastojke i umiješaj u glatku jednoličnu smjesu.
  3. Kalup za torte (promjer 26 cm) premaži kokosovim uljem i ulij dobivenu smjesu.
  4. Peči oko 40 minuta na 175°C, i svakako prije napravi test čačkalicom da li je pečena torta prije vađenja.
  5. Pusti da se malo ohladi prije nego izvadiš iz kalupa. Dekoriraj po želji, ohladi i uživaj.
  6. Dobar tek! 
Exit mobile version