Torta od limuna
Vrlo jednostavna i lagana torta od limuna, bademovog brašna i kokosovog ulja. Pravo osvježenje!
Obrok za 12 osoba
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 40 min
Vrijeme čekanja 0 min
Sastojci
- 220 g bademovog brašna
- 0.5 čajna žica sode bikarbone
- 160 ml limunovog soka
- 160 ml rastopljenog kokosovog ulja link
- 5 jaja
- 4 jušne žlice meda
- 3 korice limuna
Upute
- U većoj zdjeli pomiješaj sve suhe sastojke, a u manjoj mokre.
- Spoji sve sastojke i umiješaj u glatku jednoličnu smjesu.
- Kalup za torte (promjer 26 cm) premaži kokosovim uljem i ulij dobivenu smjesu.
- Peči oko 40 minuta na 175°C, i svakako prije napravi test čačkalicom da li je pečena torta prije vađenja.
- Pusti da se malo ohladi prije nego izvadiš iz kalupa. Dekoriraj po želji, ohladi i uživaj.
- Dobar tek!