Torta od naranče i badema
Naranča, bademi, čokolada i savršena toreta po mom ukusu. Brzo je gotova i jednostavno se priprema.
    Obrok za Vrijeme pripreme
    12osoba 30min
    Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
    70min 0min
    Obrok za Vrijeme pripreme
    12osoba 30min
    Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
    70min 0min
    Sastojci
    Tijesto
    • 250g mljevenih badema
    • 10 jaja
    • 50g kakao praha
    • 3 velike naranče
    • 250g šećera
    • 120g maslaca
    Preljev
    • 200g čokolade za kuhanje
    • 30g maslaca
    Upute
    1. Skuhati naranče sa korom u dosta vode. Ako nemate domaće naranče onda kada prokuhaju bacite vodi te nalijte novu hladnu vodu u kojoj će se kuhati. Kuhajte ih oko 20-ak min dok ne postanu meke. Pustite da se malo ohlade prije nego ih prebacite u multipraktik da ih sameljete.
    2. Odvojite bjelanjke od žumanjka.
    3. Žumanjke dobro istucite sa šećerom dok ne postane pjenasto i ne posvjetli. Dodajte im bademe, rastopljeni maslac i kakao prah.
    4. Umiještajte i kašu od naranči (oko 750 g).
    5. Od bjelanjaka napravite snijeg te ga kuhačom umiješajte u dobivenu smjesu.
    6. Maslacem namažite kalup za totru od 28 cm i dobivenu smjesu prelijte u kalup.
    7. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 70 minuta. Svakako provjerite oštrim nožem ili čačkalicom da li je gotovo prije nego izvadite kolač iz pećnice.
    8. Pustite kolač da se malo ohladi dok napravite čokoladni premaz.
    9. Na pari rastopite čokoladu sa maslacem i dobivenom smjesom premažite tortu.
    10. Stavite na hlađenje u hladnjak na nekoliko sati.
    11. Ukrasite tortu po želji. Može kriškama naranče, ribanom koricom naranče ili sl.
    12. Dobar tek!