Site icon Bez glutena

Torta od sira i višanja

Torta od sira i višanja

Torta od sira i višanja koja se ne peče. Lako se napravi i brzo se pojede.
Obrok za 8 osoba
Vrijeme pripreme 30 min
Vrijeme kuhanja 0 min
Vrijeme čekanja 2 h

Sastojci

Tijesto
  • 300 g čokoladnih keksića
  • 125 g otopljenog maslaca
  • 2 jušne žlice agavinog sirupa
  • 1 zrela banana
Krema
  • 750 g mascarpone sira
  • 2 jušne žlice agavinog sirupa
  • 1 čajna žica arome vanilije
Preljev
  • 1 vrećica pudinga od vanilije
  • 1 tegla kompota od višanja
  • 2 jušne žlice šećera

Upute

  1. Za kalup promjera 26 cm.
  2. TIJESTO
  3. Samljeti kekse i dodati im zgnječenu zrelu bananu, rastopljeni prohlađeni maslac i agavin sirup. Dobivenu smjesu utisnuti na dno kalupa. Staviti u frižider na hlađenje dok se pripremi krema. 
  4. KREMA
  5. Mascarpone sir, agavin sirup i aromu vanilije izmiksati. Dobivenu kremu staviti na tijesto/podlogu. Vratiti u frižider na hlađenje. 
  6. PRELJEV
  7. Višnje skupa sa kompotom staviti u posudu da se kuha. U posebnoj posudi izmiješati puding i šećer. Dodati nekoliko žlica kompota i sve dobro izmiješati. Dobivenu smjesu uliti u kompot sa višnjama i lagano kuhati miješajući dok se kompot ne zgusne. Kad se kompot zgusne preliti ga preko kreme i staviti na hlađenje bar 2 h da se sve dobro stisne. 
  8. Uživajte i dobar tek! 
Exit mobile version