Torta od sira i višanja
Torta od sira i višanja koja se ne peče. Lako se napravi i brzo se pojede.
    Obrok za Vrijeme pripreme
    8osoba 30min
    Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
    0min 2h
    Obrok za Vrijeme pripreme
    8osoba 30min
    Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
    0min 2h
    Sastojci
    Tijesto
    • 300g čokoladnih keksića
    • 125g otopljenog maslaca
    • 2jušne žlice agavinog sirupa
    • 1 zrela banana
    Krema
    • 750g mascarpone sira
    • 2jušne žlice agavinog sirupa
    • 1čajna žica arome vanilije
    Preljev
    • 1 vrećica pudinga od vanilije
    • 1 tegla kompota od višanja
    • 2jušne žlice šećera
    Upute
    1. Za kalup promjera 26 cm.
    2. TIJESTO
    3. Samljeti kekse i dodati im zgnječenu zrelu bananu, rastopljeni prohlađeni maslac i agavin sirup. Dobivenu smjesu utisnuti na dno kalupa. Staviti u frižider na hlađenje dok se pripremi krema.
    4. KREMA
    5. Mascarpone sir, agavin sirup i aromu vanilije izmiksati. Dobivenu kremu staviti na tijesto/podlogu. Vratiti u frižider na hlađenje.
    6. PRELJEV
    7. Višnje skupa sa kompotom staviti u posudu da se kuha. U posebnoj posudi izmiješati puding i šećer. Dodati nekoliko žlica kompota i sve dobro izmiješati. Dobivenu smjesu uliti u kompot sa višnjama i lagano kuhati miješajući dok se kompot ne zgusne. Kad se kompot zgusne preliti ga preko kreme i staviti na hlađenje bar 2 h da se sve dobro stisne.
    8. Uživajte i dobar tek!