Site icon Bez glutena

Trobojni čips od batata

Trobojni čips od batata

Trobojni čips od batata

Trobojni čips od batata sa umakom od avokada koji je super grickalica za društvo. Svi bole grickati pa onda grickajmo zdravo.
Trobojni čips od batata
Obrok za 4 osobe
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 15 min

Sastojci

Čips od batata
  • 2 veća narančasta batata
  • 2 veća ljubučasta batata
  • 2 veća bijela batata
  • 2 žlićice soli
  • 700 ml masti ili ulja za prženje
Umak od avokada
  • 1 manji luk
  • 1 avokado
  • 1 prstohvat soli
  • 1 jušna žlica limunovog soka

Upute

Čips
  1. Operite i ogulte batate. Narežite ih na tanke ploške.
  2. Pecite u dubokoj masti ili ulju.
  3. Izvadite na kuhnjiski papirni ubrus da se ocjedi od viška masti.
  4. Posolite i servitajte uz umak. Dobar tek!
Umak od avokada
  1. Očistete avokado i luk i nasjeckajte na manje komade.
  2. Stavite u sjeckalicu i dodate sol i limunov sok. Miksatje dok ne dobijete kompaktnu smjesu bez komadića.
  3. Servirajte sa čipsom i uživajte u grickalici. Dobar tek!
Exit mobile version