Trobojni čips od batata
Trobojni čips od batata sa umakom od avokada koji je super grickalica za društvo. Svi bole grickati pa onda grickajmo zdravo.
    Obrok za Vrijeme pripreme
    4osobe 10min
    Vrijeme kuhanja
    15min
    Obrok za Vrijeme pripreme
    4osobe 10min
    Vrijeme kuhanja
    15min
    Sastojci
    Čips od batata
    • 2veća narančasta batata
    • 2veća ljubučasta batata
    • 2veća bijela batata
    • 2žlićice soli
    • 700ml masti ili ulja za prženje
    Umak od avokada
    • 1manji luk
    • 1 avokado
    • 1prstohvat soli
    • 1jušna žlica limunovog soka
    Upute
    Čips
    1. Operite i ogulte batate. Narežite ih na tanke ploške.
    2. Pecite u dubokoj masti ili ulju.
    3. Izvadite na kuhnjiski papirni ubrus da se ocjedi od viška masti.
    4. Posolite i servitajte uz umak. Dobar tek!
    Umak od avokada
    1. Očistete avokado i luk i nasjeckajte na manje komade.
    2. Stavite u sjeckalicu i dodate sol i limunov sok. Miksatje dok ne dobijete kompaktnu smjesu bez komadića.
    3. Servirajte sa čipsom i uživajte u grickalici. Dobar tek!