Vrijeme pripreme | 10 min |
Vrijeme kuhanja | 0 min |
Vrijeme čekanja | 1 h |
Obrok za | osoba |
Sastojci
- 1 jušna žlica želatine link
- 1 dl vode
- 300 g jagoda
- 600 ml gustog kokosovog mlijeka
- 2 velikodišne žlice meda
Sastojci
|
Upute
- Želatinu prelijte sa vodom i pustite da malo odstoji i nabubri dok vi pripremite ostatak.
- Kokosovo mlijeko, jagode i med stavite u blender i izblendajte.
- Ako vam smetaju sjemenke od jagoda procijedite smjesu kroz gustu gazu ili sito.
- Lagano zagrijte smjesu želatine vode kako bi se želatina otopila. Radite to na laganoj vatri kak ovam želatina ne bi zagorila i dobila miris.
- Pomiješajte želatinu i smjesu i izlijte u čaše u koijma će te kasnije poslužiti desert.
- Stavite u hladnjak da se hladi i da se želatina stisne.
- Ukrasite jagodama, malinama, lističima mente i sl i poslužite.
- Uživajte u slatkom desertu!
- Dobar tek!
- *možete staviti i svježe i smrznuto voće. Ja sam radila sa jagodama, a ukrasila sa smrznutim malinama.