AIP Panna cotta od jagoda
Brzi i lagani desert uvijek nađe mjesto na našem stolu. Tako je nastala i ova panna cotta od jagoda.
Obrok za 6 osoba
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 0 min
Vrijeme čekanja 1 h
Sastojci
- 1 jušna žlica želatine link
- 1 dl vode
- 300 g jagoda
- 600 ml gustog kokosovog mlijeka
- 2 velikodišne žlice meda
Upute
- Želatinu prelijte sa vodom i pustite da malo odstoji i nabubri dok vi pripremite ostatak.
- Kokosovo mlijeko, jagode i med stavite u blender i izblendajte.
- Ako vam smetaju sjemenke od jagoda procijedite smjesu kroz gustu gazu ili sito.
- Lagano zagrijte smjesu želatine vode kako bi se želatina otopila. Radite to na laganoj vatri kak ovam želatina ne bi zagorila i dobila miris.
- Pomiješajte želatinu i smjesu i izlijte u čaše u koijma će te kasnije poslužiti desert.
- Stavite u hladnjak da se hladi i da se želatina stisne.
- Ukrasite jagodama, malinama, lističima mente i sl i poslužite.
- Uživajte u slatkom desertu!
- Dobar tek!
- *možete staviti i svježe i smrznuto voće. Ja sam radila sa jagodama, a ukrasila sa smrznutim malinama.