Site icon Bez glutena

AIP Panna cotta od jagoda

AIP Panna cotta od jagoda

AIP Panna cotta od jagoda

Brzi i lagani desert uvijek nađe mjesto na našem stolu. Tako je nastala i ova panna cotta od jagoda. 
AIP Panna cotta od jagoda
Obrok za 6 osoba
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 0 min
Vrijeme čekanja 1 h

Sastojci

  • 1 jušna žlica želatine link
  • 1 dl vode
  • 300 g jagoda
  • 600 ml gustog kokosovog mlijeka
  • 2 velikodišne žlice meda

Upute

  1. Želatinu prelijte sa vodom i pustite da malo odstoji i nabubri dok vi pripremite ostatak.
  2. Kokosovo mlijeko, jagode i med stavite u blender i izblendajte. 
  3. Ako vam smetaju sjemenke od jagoda procijedite smjesu kroz gustu gazu ili sito. 
  4. Lagano zagrijte smjesu želatine vode kako bi se želatina otopila. Radite to na laganoj vatri kak ovam želatina ne bi zagorila i dobila miris. 
  5. Pomiješajte želatinu i smjesu i izlijte u čaše u koijma će te kasnije poslužiti desert. 
  6. Stavite u hladnjak da se hladi i da se želatina stisne. 
  7. Ukrasite jagodama, malinama, lističima mente i sl i poslužite. 
  8. Uživajte u slatkom desertu!
  9. Dobar tek! 
  10. *možete staviti i svježe i smrznuto voće. Ja sam radila sa jagodama, a ukrasila sa smrznutim malinama. 
Exit mobile version