AIP Panna cotta od trešanja
Panna cotta od trešanja postala je moj najomiljeniji desert. Toliko volim trešnje da svake godine smišljam i nove načine kako ih konzumirati.
Obrok za 8 osoba
Vrijeme pripreme 15 min
Vrijeme kuhanja 10 min
Vrijeme čekanja 30 min
Sastojci
- 700 ml gustog kokosovog mlijeka
- 500 g odkoštenih trešanja
- 1 čajna žica cimeta
- 2 jušne žlice želatine
- 100 ml vode
- 2 velikodušne žlice meda
Upute
- Odkoštene trešnje smiksajte sa vodom u gustu glatku kremu. Struktura može biti glatka koliko želite, ali i koliko jak blender imate.
- Stavite kokosovo mlijeko i želatinu grijati kako bi se želatina rastopila.
- Polako dodajte i ostale sastojke i miješajte dok se sve dobro ne pomiješa.
- Izlijte u posude u kojima želite servirati i stavite na hlađenje da se stisne.
- Uživajte u odličnom desertu i predivnoj kombinaciji trešanja i cimeta.
- Dobar tek!