Vrijeme pripreme | 20 min |
Vrijeme kuhanja | 0 min |
Vrijeme čekanja | 0 min |
Obrok za | osobe |
Sastojci
- 500 g mascarpone sira
- 500 g jagoda
- 2 jušne žlice limunovog soka
- 1 jušna žlica chia sjemenki
- 1 jušna žlica tapioka škroba
- 4 jušne žlice meda
- 50 ml kokosove vode
- 1 čajna žica vanilija ekstrakta
Sastojci
|
Upute
- Jagode operite i isjecite na manje komadiće. Ostavite nekoliko komada cijelih za dekoraciju.
- Stavite u posudu, dodajte žlicu limunovog soka, 2 žlice med i tapioku razmučenu sa žlicom vode.
- Na srednje jakoj vatri kuhajte cca 15 min. Jagode će ispustiti vodu i početi se raspadati, a vi ih možete usitniti dodatno štapnim mikserom. Kad je gotovo dodajte chia sjemenke i pustite da se malo ohladi i stisne.
- U drugoj posudi izmiksajte mascarpone, limun, vaniliju, med i kokosovu vodu.
- Punite čaše do pola sa sirom, zatim stavite slatko od jagoda te opet sir.
- Ukrasite jagodama i pustite da se desert dobro ohladi prije posluživanja.
- Dobar tek!
- *kokosovu vodu možete zamijeniti sa običnim kravljim mlijekom.