Site icon Bez glutena

Čašice od mascarponea sa jagodama

mascarpone sa jagodama

Čašice od mascarponea sa jagodama

Kombinacija slatkog kremastog sira i jagoda je neodoljiva svima. 
mascarpone sa jagodama
Obrok za 4 osobe
Vrijeme pripreme 20 min
Vrijeme kuhanja 0 min
Vrijeme čekanja 0 min

Sastojci

  • 500 g mascarpone sira
  • 500 g jagoda
  • 2 jušne žlice limunovog soka
  • 1 jušna žlica chia sjemenki
  • 1 jušna žlica tapioka škroba
  • 4 jušne žlice meda
  • 50 ml kokosove vode
  • 1 čajna žica vanilija ekstrakta

Upute

  1. Jagode operite i isjecite na manje komadiće. Ostavite nekoliko komada cijelih za dekoraciju. 
  2. Stavite u posudu, dodajte žlicu limunovog soka, 2 žlice med i tapioku razmučenu sa žlicom vode.
  3. Na srednje jakoj vatri kuhajte cca 15 min.  Jagode će ispustiti vodu i početi se raspadati, a vi ih možete usitniti dodatno štapnim mikserom. Kad je gotovo dodajte chia sjemenke i pustite da se malo ohladi i stisne. 
  4. U drugoj posudi izmiksajte mascarpone, limun, vaniliju, med i kokosovu vodu. 
  5. Punite čaše do pola sa sirom, zatim stavite slatko od jagoda te opet sir. 
  6. Ukrasite jagodama i pustite da se desert dobro ohladi prije posluživanja. 
  7. Dobar tek! 
  8. *kokosovu vodu možete zamijeniti sa običnim kravljim mlijekom. 
Exit mobile version