Vrijeme pripreme | 25 min |
Vrijeme kuhanja | 25 min |
Vrijeme čekanja | 0 min |
Broj porcija |
osoba
|
Sastojci
Tijesto
- 200 ml agavinog sirupa
- 200 ml rižinog mlijeka
- 50 g kakao praha
- 80 g maslaca
- 200 g kokosovog brašna
- 1 vrećica bourbon vanilije
- 1 prašak za pecivo
- 5 jaja
Krema
- 500 ml vrhnja za šlag
- 350 g čokolade za kuhanje
Sastojci
Tijesto
Krema
|
Upute
- TIJESTO
- Izmiješati sve mokre sastojke te im dodati sve suhe sastojke. Formirati glatku smjesu. Kalup obložiti papirom za pečenje i u zagrijanoj pećnici na 180°C peči kolač 25 minuta. Provjeriti čačkalicom da li je kolač pečen.
- KREMA
- Čokoladu izlomiti na male komade. Vrhnje za šlag zagrijati gotovo do vrenja te preliti preko izlomljene čokolade. Lagano miješati dok se čokolada ne rastopi. Dobivenu smjesu preliti preko tijesta. Ostaviti da se malo prohladi van frižidera te onda staviti u frižider da se dobro stisne i ohladi.
- Dobar tek!
- P.S. Ideju za ovaj kolač sam dobila od recepta Brownies s kokosovim brašnom .