Site icon Bez glutena

Čokoladni forma kolač

Čokoladni forma kolač

Čokoladni kolač sa kokosovim brašnom i medom super desert nakon ručka ili užitak uz kavu i društvo poslijepodne. 
Obrok za 8 osoba
Vrijeme pripreme 15 min
Vrijeme kuhanja 40 min
Vrijeme čekanja 0 min

Sastojci

Tijesto
  • 80 g kakaoa u prahu link
  • 40 g kokosovog brašna
  • 40 g tapioke
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 prstohvata himalajske soli link
  • 5 jaja
  • 240 ml meda
  • 1 jušna žlica vanilija ekstrakta
  • 120 ml soka od jabuke (nezaslađenog)
  • 60 g kokosovog ulja link
Preljev
  • 50 g bijele čokolade
  • 1 jušna žlica ulja

Upute

  1. Kokosovo ulje rastopiti i staviti sa strane da se hladi.
  2. Sve mokre sastojke osim kokosovog ulja dobro umutiti. 
  3. Sve suhe sastojke umiješati, te im dodavati mokre sastojke i praviti kompaktnu smjesu. 
  4. Kad ste sve umiješali dodate prohlađeno kokosovo ulje. 
  5. Kalup formu namažite kokosovim ulje i pospite sa jušnom žlicom kakaoa. 
  6. Ulijte smjesu i stavite peči u zagrijanu pećnicu na 170°C 35-40 min. Probajte čačkalicom da li je gotovo. 
  7. Izvadite da se hladi. 
  8. Na pari rastopite bijelu čokoladu i dodajte joj ulje. Pustite da se malo prohladi prije nego prelijete preko kolača. 
  9. Stavite u frižider da se sve dobro ohladi prije posluživanja. 
  10. Dobar tek! 
Exit mobile version